DEL

Om mig

Jeg er uddannet cand.mag. i filosofi fra Århus Universitet,
og har specialiseret mig i etiske problemstillinger på sundhedsområdet.

I min barndom var jeg den lille pige, som ofte sad udenfor på en stor sten og spekulerede på, hvorfor vi alle mon var havnet her i verden. Den store verden – hvad er der i dén? Og hvad med universet, hvad er der bagved dét? Det sidste spørgsmål er mig stadig en stor gåde, og jeg har faktisk svært ved at forlige mig med, at jeg nok ikke finder svar på det i min levetid.
Barndommens undren, nysgerrighed og alt for store spørgsmål blev efterfulgt af glade teenagedage med fest og ballade, kærlighed og Carlsberg.

En dag i starten af mine 20’ere stod jeg på universitetet i Århus og skulle starte på filosofistudiet. Når jeg tænker tilbage, kan jeg faktisk ikke huske, hvilke tanker jeg havde omkring mit valg af studie – men jeg er ret sikker på, at det er den lille pige på stenen, som stod bag.

I dag er jeg praktiserende filosof, og jeg tilbyder rådgivning, foredrag og undervisning til institutioner, sundhedsvirksomheder og privatpersoner.

I mit arbejde anvender jeg teoretisk filosofi i kombination med empirisk og praktisk viden, hvilket, fra mit perspektiv, danner grundlaget for, at filosofisk tænkning er håndgribelig og anvendelig i vores samtid.

Jeg er underlagt tavshedspligt i kraft af min funktion som rådgiver.

Jeg har tidligere arbejdet som konsulent på sundhedsområdet samt med etiske spørgsmål i forbindelse med patienter og pårørende, læge/patient- forholdet, samarbejde og arbejdsmiljø, gentests, fertilitetsbehandling, etik i lovgivning etc.

Malene Nyman